Kalesija je uz Zmajeve: Organizirano gledanje utakmice na otvorenom na platou ispred BKC-a, Austrija – BiH

Nogometna reprezentacija BiH večeras igra utakmicu 3.kola lige “B” UEFA Lige nacije protiv reprezentacije Austrije.
Utakmica se igra u 20,45 sati na stadionu Ernst Happel u Beču.

Neformalna grupa građana je u centru Kalesija zakazala gledanje utakmice na otvorenom, i to na platou ispred BKC-a “Alija Izetbegović”.

  • Okupljanje i “zagrijavanje” pred utakmicu je planirano od 20.00 sati, a organiztori pozivaju sve zainteresirane da sa navijačkim rekvizitima i zastavama BiH dođu i da zajednički podržimo naše Zmajeve.

Kalesija je i do sada pokazala da je uz Zmajeve, pa će i ovoga puta veliki broj Kalesijaca biti u Beču.
Dodatni motiv su svakako dva standardna reprezentativca iz Kalesije, Miralem Pjanić (Juvenutus) i Eldar Ćivić (Sparta), koji su omiljeni posebno među mlađom populacijom.

– Radi se o nekomercijalnom događaju koji za cilj ima okupljanje što većeg broja Kalesijaca, koji već nekoliko godina nisu imali priliku gledati utakmicu na otvorenom u svom gradu.

Podršku projektu su dali;
Metal Mujkić doo, POLO doo Kalesija, Amox-Treyd, HamBes doo, Zux-4 doo, Hankom Turs, HNR, AMC, Zlatno Jato, Sene Company, Finnesa, Kuwet, Magic Vision, Autopraonica Centar, Džale Iskop, Zlatara Bomah, Frizerski salon Amira, Neon Solucije, BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, Hasiba Kurtić, MZ Kalesija Centar, MZ Prnjavor, OO SDA Kalesija, OO SDP Kalesija

Medijski pokrovitelji događaja;
Agencija KALSED, NEON TV, Radio Feral, NKP.ba, Kalesijske-Novine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: