Kalesija i jutros u minusu, danas pretežno oblačno

Jutros je u Kalesiji tmurno i maglovito. Temperatura u 8 sati iznosila je minus 8 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenata, atmosferski pritisak 996 hektopaskala. Danas će se u Kalesiji zadržati oblačno vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura oko minus 2 stepena celzijusa.

U izvještaju iz Policijske stanice Kalesija se navodi da je u protekla 24 sata, u jednom slučaju narušen javni red i mir, u Donjim Vukovijma. Počinjeno je i jedno krivično djelo u Zatesu.

Kvalitet zraka za dan 29.01.2017 godine ne može se ocijeniti na lokalitetu Mobilna: Kladanj. Kvalitet zraka za dan 29.01.2017 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice.

Stanje na  putevima TK

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M – 1.8  Srebrenik, zbog radova na dalekovodu, danas od 10,30 do 14 sati moguće je sporije saobraćanje.

Požari

Grad Tuzla. VJ grada Tuzle imala je intervenciju na gašenju požara (dimnjak na stambenom objektu) u naselju Husino.

Općina Srebrenik. VJ općine Srebrenik imala je dvije intervencije na gašenju požara: požar (dimnjak na stambenom objektu) u naseljima Neum i Rapatnica.

Ostalo

Općina Sapna. Dana 27.01.2017. prilikom popravka vodovoda za MZ Goduš došlo je smrzavanja sistema tako da je bez napajanja vodom ostalo oko 120 domaćinstava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: