Kalesija dobila prvi Omladinski klub

Tokom mjeseca maja u Kalesiji je otvoren prvi Omladinski klub, jedinstven prostor namijenjen mladima i omladinskim aktivnostima na području ove općine. Omladinski klub se nalazi na adresi Kalesijskih brigada bb i otvoren je za sve aktivne mlade ljude koji žele da uče i doprinose svojoj lokalnoj zajednici.

U prostorijama novo-otvorenog Omladinskog kluba Kalesija, održan je i prvi trening za grupu od dvanaest mladih ljudi iz Kalesije i Zvornika. Trening su održali eminentni treneri iz nevladine organizacije PRONI iz Brčkog, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa mladima i osnivanju omladinskih klubova u BiH i regiji. U okviru prvog treninga učesnici i učesnice su imali priliku da se upoznaju sa omladinskim radom, predstave svoje viđenje budućeg omladinskog radnika i radnice, te da razgovaraju o promjenama i novitetima koje bi željeli da vide u svojim lokalnim zajednicama.

U narednom periodu implementirat će se još dvije radionice, a mladi iz oba grada imati će priliku da se upoznaju, te svojim aktivizmom potaknu svoje prijatelje i prijateljice da se okrenu ka volonterskom radu, te razvoju ličnih vještina i kompetencija. Otvorenje Omladinskog kluba Zvornik planiralo je u toku mjeseca juna.

Program je zamišljen da traje šest mjeseci, gdje će učesnici i učesnice po završetku treninga biti osposobljeni za omladinski rad i implementaciju omladinskih aktivnosti.

Otvoranje i opremanje Omladinskog kluba u Kalesiji i implementacija radionica o omladinskom radu podržani su i realizirani u okviru BHRI programa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: