Kalesija dobila park sjećanja na osobe koje su umrle od malignih oboljenja

Općina Kalesija je dobila park sjećanja na osobe koje su umrle od karcinoma i drugih malignih oboljenja.

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović u ime općinskog načelnika je zajedno s predsjednicom Udruženja žena oboljelih i liječenih od karcionoma i drugih malignih oboljenja “Nijemi krik” Hajrom Jahić-Bajrić otkrio spomen-ploču u “Parku sjećanja” koji je urađen kao sjećanje na osobe koje su izgubile bitku sa opakom bolešću rak.

Članice pomenutog udruženja zajedno sa članovima porodica su na javnoj površini ispred BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija zasadile bijele i roze ruže s imenima osoba koje su umrle od karcionoma i drugih malignih oboljenja sa područja te općine.

“Ovo je samo dio imena, mi pozivamo članove porodica u kojima je neko umro od karcionoma da nam dostave ime, a mi ćemo obezbijediti ruže i iste zasaditi u parku sjećanja”, kazala je Jahić-Bajrić.

Ona je zahvalila i općinskom načelniku Seadu Džafiću koji je imao sluha i pomogao da dobiju ovu površinu i da je pretvore u park sjećanja, rekavši da je tim činom Kalesija postala prva u BiH, ako ne i u Evropi koja ima “Park sjećanja” na umrle od karcionoma, saopćeno je iz Općine Kalesija.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: