Jutros u Kalesiji minus 13 stepeni celzija

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano i hladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je minus 13 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zav oda BiH danas se u Bosni i Hercegovini očekuju pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima sa snijegom. U Hercegovini postupan prelazak snijega u kišu. Krajem dana i u Bosni snijeg će postupno prelazi u kišu. Intenzivnije padavine u noći, sa četvrtka na petak, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura od -4 do 2 stepena celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.03.2018 (Petak)., oblačno vrijeme sa kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima i dio prije podneva ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padavine na istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje od 40 do 60 l/m2. U osataku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 6 do 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.03.2018 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovin se očekuje kiša u jutarnjim satima i tokom večeri. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. Na planinama sa snijegom. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.03.2018 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 01.MART

Opšta slika će i dalje biti loša u većem dijelu dana. Hladno vrijeme uzrokovaće probleme osjetljivim osobama, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti pažnju odijevanju. Lagani porast temperatura zraka, sa dolaskom noći, pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate mogli bi osjetiti djelimično olakšanje. Uz manje izraženo sjeverno strujanje, osjet hladnoće također bi se trebao umanjiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: