Jako nevrijeme pogodilo nekoliko naselja u Kalesiji i Sapni (FOTO)

Jako nevrijeme jučer je u poslijepodonevnim satima zahvatilo nekoliko naseljenih mjesta na području općina Kalesija i Sapna. Obilne padavine su za kratko vrijeme pogodile Prnjavor, Kalesiju Gornju, Zolje i Jajiće na području Kalesije i susjedno naselje Međeđa u općini Sapna.

Najteža situacija je u Jajićima i Međeđi, gdje je voda ušla u stambene objekte. U Jajićima je aktivirano i klizište, dok je u Međeđi prekinut lokalni put. Usljed obilnih padavina u Kalesiji Gornjoj izlila se rijeka Kalesijca koja je uništila poljoprivredne usjeve na nekoliko porodičnih imanja.

Ekipe Civilne zaštite općine Kalesija odmah su izašle na teren i prižile pomoć ugroženom stanovništvu. Razmjere nastalih šteta bit će poznate nakon što nadležna komisija izađe na teren i procijeni nastale štete na stabenim objektima i poljoprivrednim imanjima. 

Podsjetimo, dan ranije u nedjelju je jako olujno nevrijeme je pogodilo  područje istočnog dijela Živinica, tačnije Mjesne zajednice: Zelenika, Svojat i G.Lukavica. Štete su velike, poljoprivredni usjevi su uveliko uništeni. Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je najavio da će se na ovom području proglasiti stanje prirodne nesreće, kako bi se moglo pomoći u sanaciji štete pogođenim područjima.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: