Izgradnja SRC “Bosna” Kalesija ulazi u završnu fazu (FOTO)

Izgradnja sportsko rekreativnog centra „Bosna“ Kalesija ulazi u završnu fazu. Za manje od godinu dana urađen je najveći dio posla.  Ovih dana u toku su finalni radovi na postavljanju umjetne trave, uređenje svlačionica, pratećih sadržaja i vanjskog uređenja objekta.

Uskoro će na travnjak SRC „Bosna“ istrčati dječaci, omladinci, aktivni sportisti i rekreativci koji do skora nisu mogli zamisliti da će imati takve uslove za fudbal u Kalesiji.

Uprava FK Bosna Kalesija, na čelu sa predjednikom Zuhdijom Karićem je, uz podršku navijača, prijatelja kluba, privrednih subjekata, općine Kalesija, bivših igrača i Kalesijaca iz dijaspore, za relativno kratko vrijeme, uradila sjajan posao koji će u budućnosti osigurati samoodrživost kluba, ali i obezbijediti uslove za kvalitetan rad omladinskih selekcija, škola fudbala i zainteresiranih rekreativaca.

Izgradnja SRC „Bosna“ je pokazala da građani znaju prepoznati iskrenu i poštenu namjeru grupe ljudi koja želi stvoriti bolje uslove za život mlađih generacija.

Ovakvi projekti vraćaju vjeru i ulijevaju nadu da dobra ideja, za sveopšti interes, može biti realizirana, bez obzira na veliki iznos novca potreban za njenu realizaciju.

FOTO:

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: