Inicijativa načelnika Kalesije: Dvodnevni skup (nezavisnih) načelnika i općinskih službi

Na inicijativu novoizabranog načelnika Općine Kalesija, Seada Džafića, u Konjicu će se u petak i subotu (9. i 10. decembra) održati skup novoizabranih predstavnika lokalne uprave, kojem će prisustovati načelnici, predsjedavajući Općinskih vijeća, savjetnici i članovi stručnih službi općina/gradova; Kalesija, Zenica, Goražde, Visoko, Bužim i Bosanski Petrovac.
Riječ je o općinama/gradovima gdje su u trci za načelnika pobijedili nezavisni kandidati.

Skup će biti na temu lokalne uprave, sa akcentom na oblasti urbanizma, imovinsko-pravnih odnosa, privrede i finansija, opće uprave, lokalnog razvoja i rada sa NVO sektorom, te odnosa sa javnošću.

Ovaj skup se organizuje u cilju razmjena iskustava uposlenika jedinica lokalne uprave, iznođenja prijedloga, primjedbi i sugestija, te konkretnih primjera u cilju poboljšanja poslovnih procesa unutar jednica lokalne uprave iz kojih učesnici dolaze.

Prvog dana skupa, nakon obraćanja načelnika i gradonačelnika, održat će se okrugli sto na temu “Lokalni razvoj, NVO i odnosi s javnošću”, dok će drugog dana tema okruglog stola biti “Urbanizam i imovinsko-pravni odnosi”.

“Ideja da se organizuje jedno druženje sa načelnicima i rukovodiocima općinskih/gradskih službi je bila moja. Ja sam veoma uspješno do sada radio u privatnom sektoru, a pošto mi je ovo prva javno-politička funkcija, svakako da želim imati slične rezultate, a za to je potrebno poslušati iksustva onih koji su uspješno vodili svoje općine. Tako će na skupu biti onih koji su po treći put izborili mandat načelnika, kao i drugi uspješni ljudi, koji iza sebe imaju odlične rezultate. Želimo čuti njihova iskustva.
Na sastanak naravno ne idem sam. Ide ekipa od devet osoba. Pored načenika i predsjedvajućeg, idu i svi šefovi stručnih službi, jer želimo prenijeti sva pozitivna iskustva iz drugih općina. Naravno, i naši uposlenici možda iznesu svoja iskustva koja pomognu u rješavanju problema drugih općina, što je i cilj ovog skupa” – govori načelnik Sead Džafić.

>>> Općinu Kalesija na ovom skupu će predstavljati;

  • Sead Džafić, načelnik Općine Kalesija
  • Fadil Alić, predsjedavajući OV Kalesija
  • Hata Mujčinović, pomoćnik načelnika za urbanizam, građenje i komunalne poslove
  • Zijad Kulanić, pomoćnik načelnika za geodetske i imovinsko-pravne odnose
  • Abdulah Gutić, pomoćnik načelnika za poljoprivredu, budžet i inspekcijske poslove
  • Hajrudin Husejnović, sekretar Općinskog vijeća
  • Hazim Halilović, po ovlaštenju mijenja pomoćnika za Opću upravu i BIZ
  • Fikret Suljkanović, savjetnik načelnika
  • Rusmir Hasanović, stručni savjetik za normativno-pravne poslove

 

 

 

(NKP.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: