„IKRE 2020“: U subotu, u 18,00 sati, Književni razgovor sa Seadom Husićem Belim

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u saradnji sa BZK „Preporod“ Kalesija, povodom obilježavanja oktobra – Mjeseca knjige, i ove godine organizuje kulturnu manifestaciju „IKRE 2020“.

Prvi sadržaj je Književni razgovor sa Seadom Husićem Belim. Razgovor sa njim, u subotu, 3. oktobra, sa početkom u 18,00 sati,  vodit će književnik Fajko Kadrić.

Sead Beli Husić rođen je 1986. u Tuzli. Srednju školu završio je u Banovićima, a 2010. diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Poeziju, prozu, eseje i radove o književnosti objavljuje u književnim časopisima i na književnim portalima.   Objavio je sljedeće knjige: Na tragu modernizma (2015), Čovjek koji piše priče (2017), Stvari (2017), Iz savremenih književnosti / Apriorna čitanja (2020), Časopisne pjesme (2020).  Dobitnik je treće nagrade na Zavičajnim stazama u Bihoru te za knjigu poezije Stvari dobio je nagradu Fondacije za izdavaštvo u Sarajevu. Poezija mu je prevođena na danski, makedonski, švedski i mađarski jezik. Zastupljen je u antologiji Ny lyric fra Bosnien–Hercegovina i Mostarskim kišama (izbor iz savremene ljubavne poezije Južnih Slavena).

Generalni pokrovitelji Kulturne manifetacije “Ikre 2020” su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić, a projekat su podržali i Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, Fondacija za bibliotečku djelatnost i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK.

fajko1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: