HIFA OIL osigurala stipendiranje Emine Mujkić iz Memića kod Kalesije

Nakon pisanja portala Klix.ba, predstavnik HIFA OIL danas je potpisao ugovor o stipendiranju Emine Mujkić za školsku 2017/2018 godinu, sa mogućnošću daljeg nastavka stipendiranja u skladu sa potrebama.

“Nakon što je na portalu Klix.ba pročitao ovaj članak, direktor i vlasnik Hifa Oil Izudin Ahmetlić me nazvao i kazao da moramo pomoći. Svi sastanci planirani za danas su odgođeni sa namjerom da odmah potpišemo ugovor o stipendiranju Emine, čime će, nadam se, biti omogućen nesmetan nastavak školovanja. Drago nam je da smo mogli pomoći i da ćemo olakšati egzistenicju ove porodice koja je u stanju socijalne potrebe. Emina nam je obećala da će vrijedno učiti i nastojati opravdati svojim rezultatima u školi povjerenje svih nas”, izjavio je Venan Hadžiselimović izvršni direktor kompanije HIFA OIL.

Kako je ranije navedeno, Šefika Mujkić iz mjesta Memići kod Kalesije živi skupa sa 14-godišnjom kćerkom Eminom od socijalne pomoći koja mjesečno iznosi 70 konvertibilnih maraka. Zbog teškog zdravstvenog stanja Šefika nije radno sposobna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: