Halil Aščić razriješen dužnosti Općinskog pravobranioca

Halil Aščić je razriješen dužnosti Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilaštvu Kalesija, prije isteka mandata. Za smjenu je glasalo 16 vijećnika, 5 je bilo protiv i 1 suzdržan.

Kao razlog razrješenja, savjetnik načelnika Rusmir Hasanović je naveo da je Aščić izgubio sudske postupke zbog kojih je općina Kalesija iz budžeta platila iznos sredstava od 54 hiljade KM.  

Mujo Mujkić (NIP) – Ovdje se ne radi o nesposobnosti pravobranioca već o lošem radu Općinske uprave. Kreirate loš ambijent u općini Kalesija. Nadam se da će g-din Halil Aščić sročiti tužbu i da ćemo svi vijećnici odgovarati za sve ovo što se danas dešava. Halil Aščić je vijećnicima predočio Informaciju u kojoj se navodi da se mora poštovati red i zakon.

Admir Karić (NIP) – Moj lični stav je da Halil Aščić nikada nije trebao  biti pravobranilac. Više puta smo ga proizivali zbog toga što nije branio općinsku imovinu. Smiješno je da smijenimo čovjeka zbog informacije koju ćemo naknadno i raspravljati, jer se radi o informaciji koja se ne sviđa načelniku. Siguran sam da će poslije ovoga puta tužiti općinu. Ovaj čovjek je branio općinu po službenoj dužnosti za nešto što je neko drugi odbranio. Zašto smjena nije bila proteklih godina?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: