Gradačac nije zaboravio Ernu Sinanović

U januaru je planirala posjetiti svoje prijateljice, bivše saigračice, prijatelje iz kluba ŽOK Kula Gradačac.

Posjećivala ih je svake godine, nakon što se iz Gradačca vratila u rodnu Kalesiju.
S Kulom je Erna odigrala najbolje utakmice karijere i života. Obostrano najuspješnije. Najljepše! Gradačac je njen drugi dom. Kalesija i Gradačac!

Nažalost, Erna nikad više neće u Gradačac. Tragično je preminula 3. januara u teškoj saobraćajnoj nesreći vraćajući se s prijateljicama kući. Njena ovozemaljska misija prerano je okončana.

Sportski Savez općine Gradačac i njeni prijatelji nisu zaboravili Ernu i njene zasluge za sve što je dala ŽOK Kula. U ponedjeljak će Sportski savez posthumno dodjeliti priznanje Erni Sinanović, koje će primiti njen otac Sulejman, . Koji je i sam često puta s tribina bodrio Ernu dok je igrala za Kulu.

“Nemam riječi kojim bih zahvalio ljudima iz Gradačca, našim vječitim prijateljima. Koji su mi pružili utjehu kada mi je bilo najteže, kada sam se opraštao od Erne. Hvala im na svemu. Pokazali su da nisu zaboravili Ernu i sve što je dala za Kulu” izjavio je Sulejman Sinanović.

Erna Sinanović je 2008. godine kao igračica ŽOK Kula i odbojkaška reprezentativka BiH proglašena najuspješnijom sportistkinjom Gradačca.

Izbor najuspješnijih sportista i sportskih kolektiva općine Gradačac je u ponedjeljak u 19:00 sati.

 

 

 

(Sportske.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.