FK Bosna Kalesija: Predstavljen projekat izgradnje Sportsko-rekreativnog centra “Bosna”

FK Bosna Kalesija započinje sa izgradnjom sportsko-rekreativnog centra “Bosna”, koji će se nalaziti u sklopu Gradskog stadiona u Kalesiji. U okviru ovog centra planirana je izgradnja balona, sa umjetnom travom i drugih pratećih sadržaja, rečeno je na današnjoj press konferenciji FK Bosna Kalesija.

Cilj izgradnje centra je da se obezbijede uslovi za rad mlađih selekcija i seniorskog tima FK Bosna, posebno u lošim vremenskim i zimskim uslovima. Poznato je da je dvorana MSŠ Kalesija popunjena sa tereminima, jer, pored nastave tjelesnog odgoja za učenike OŠ Kalesija i MSŠ Kalesija, u ovoj dvorani trenažni process obavljaju svi klubovi koje su vezani za dvoranske sportove.   

Sportsko-reakretivni centar će moći koristiti i škole fudbala s područja, ali i drugi klubovi i zanteresovani rekreativci.

Na konfenciji za medije je prezentovano idejno rješenje investicije koja će se graditi pored glavnom terena na Gradskom stadionu u Kalesiji, a obuhvatat će površinu od 900 m2. Vrijednost investicije je oko 200 hiljada KM.

Muhamed Osmanović, potpredsjednik kluba je kazao da je riječ o velikoj investiciji, za čiju će realizaciju biti potrebna i pomoć lokalne zajednice, privrednika, navijača, ali i prijatelja kluba.  

“ FK Bosna Kalesija neće moći sam obezbijediti potrebna sredstva. Zbog toga smo pokrenuli akciju “Doniraj kvadrat terena za SRC “Bosna”. Cijena jednog kvadra je 200 KM. Članovi Uprave i prijatelji kluba su već najavili učešće u ovoj akciji i pozivamo sve zainteresovane privredne subjekte, lokalnu zajednicu, navijače i sve koji mogu pomoći da doniraju jedan kvadrat i na taj način podrže izgradnju Centra koji će ostati mlađim generacijama”, istakao je Osmanović.  

Uprava kluba je mišljenja da je ovo projekat kojim se stvaraju uslovi za dugoročnu stabilnost i samoodrživost kluba.

“Realizacijom ovog projekta omogućit ćemo prvenstveno našim selekcijama da se kvalitetno pripreme, ali i ponuditi termine školama fudbala, drugim klubovima i rekreativcima.  Na taj način ćemo  obezbijediti dodatne izvore finansiranje FK Bosna Kalesija i omogućiti dugoročnu stabilnost kluba”, rekao je Edin Lokmić, član Uprave.   

Suad Tabalović, trener seniorskog tima je naglasio da će se izgradnjom Sportsko-rekreativnog centra obezbijediti kvalitetniji rad, bez obzira na vremenske uslove, a posebno u zimskom periodu.

“ Izgradnjom SRC-a “Bosna” otvara nam se mogućnost da organizujemo trenažni proces, a da ne razmišljamo o vremenskim uslovima. Također, seniorski tim igrača, ali i učenici, koji treniraju u omladinskim selekcijama, će biti u prilici da treniraju u večernjim satima, što sada nismo u mogućnosti. Nažalost, neki od igrača propuštaju pojedine treninge zbog posla, obaveza na fakultetu ili školi. Nakon što se izgradi Sportsko-rekreativni centar mi ćemo takvim igračima omogućiti treninge u večernjim satima. Tako ćemo imati fizički spremne sve naše selekcije, a istovremeno ćemo sačuvati i teren za odigravanje prvenstvenih utakmica”, kazao je Tabalović.

Iz FK Bosna Kalesija su posebno naglasili transparentnost utroška novca za izgradnju objekta i da će se sedmično objavljivati spisak donatora i utrošak sredstava.

Pozvali su sve zainteresovane privrednike, navijače i prijatelje kluba da uzmu učešće u akciji “Doniraj kvadrat terena za SRC “Bosna” i podrže izgradnju ovaj veoma značajan projekat.

Objavljeni su brojevi žiro računa na koje se mogu uplatiti sredstva iz BiH i inostranstva, kao i kontakt osobe koje će biti zadužene za realizaciju projekta.  

Žiro računi:   

BIH:  NLB Banka 1321400310533945, za izgradnju SRC Bosna

INOSTRANSTVO:

UniCredit bank d.d. Mostar

BOSNIA-HERZEGOVINA

SWIFT Code: UNCRBA22

OSMANOVIĆ MUHAMED, Kalesija Gornja bb, Kalesija, BiH,

ZA IZGRADNJU SRC BOSNA

IBAN BA39 3386 5028 0172 8347

Account: 45211962101(EUR)

             45211962104 (CHF)

Kontakt osobe: Muhamed Osmanović – 061 730 590, Edin Lokmić – 061 281 047 i Suad Tabalović – 062 456 921. Facebook: FK Bosna Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: