Fatmir Sulejmani Kalesijce uveo u Novu 2020.godinu, na javnom dočeku nije zabilježen nijedan incident

U organizaciji Općine Kalesija po treći put u ovoj općini organizovan je  javni doček Nove godine. Preko 2.000 Kalesijaca uživalo je u pjesmama  članova Minor benda iz Tuzle te Fatmira Sulejmanima nekadašnjeg učesnika  popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ koji su sve prisutne  pjesmom uveli u Novu 2020.godinu.

U ponoć je organizovan i petominutni vatromet, a prisutnima se obratio i  načelnik Kalesije Sead Džafić koji je zajedno sa prisutnima odbrojavao  posljednje sekunde stare godine.

Ono što vrijedi napomenuti da tokom javnog dočeka Nove 2020.godine nije  zabilježen nijedan incident. Načelnik se zahvalio građanima koji su svojim dolaskom podržali javni  doček Nove godine, ali i dežurnim ekipama PVJ Kalesija, Službe hitne medicinske pomoći i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji  su pratili da sve protekne u najboljem redu.

Također, u utorak 31.decembra u sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija  upriličeno je obilježavanje Dječije Nove godine, gdje su mališani imali  priliku da uživaju u predstavi za djecu “Novogodišnja čarolija”, kao i u  druženju sa Djeda Mrazom. Načelnik Sead Džafić je ličnim sredstvima kao
i uz pomoć firme UNIS TOK obezbjedio i paketiće za svu djecu koja su  prisustvovala navedenoj manifestaciji. Tom prilikom je podijeljeno oko  2.000 paketića.

(Press općine Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: