Faruk Džafić izabran za predsjednika Socijaldemokrata u Kalesiji

Faruk Džafić izabran je za predsjednika OO Socijaldemokrata Kalesija, na Izbornoj konvenciji ove stranke koja je održana u subotu, 01.februara u BKC-u „Alija Izetbegović“ u Kalesiji. Faruk Džafić iz Rinaca Gornjih je diplomirani ekonomista, zaposlen u poslovnici NLB banke u Kalesiji. Na posljednjim Općim izborima Džafić je bio na listi SDP-a za Parlement FBiH. Pored izbora predsjednika, delegati SD-a su birali Nadzorni odbor koji broji 5 pet članova i Općinski odbor u čijem sastavu je 40 članova SD-a.  

Pored prvog predsjednika OO SDBiH Kalesija, Faruka Džafića, delegatima i gostima Izborne konferencije obratili su se i predsjednik SDBiH Enver Bijedić, Husein Tokić, generalni sekretar SDBiH, Žarko Vujović potpredsjednik SDBiH, Edin Delić predsjednik Inicijativnog odbora Kantonalne organizacije SDBiH i član Predsjedništva stranke, te ministri u Vladi TK Sulejman Brkić i Mustafa Šakić.

“Večerašnjim izbornom određen je put i za konkretno djelovanje SDBiH u Kalesiji. Kroz aktivno učešće u definisanju i rješavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću građani Kalesije, zajedničkim snagama ćemo “stati na crtu” svim nedačama i boriti se za život dostojan čovjeka. Ovakvo djelovanje je jedini način da ideje socijaldemokratije ne ostane mrtvo slovo na papiru.” – poručili su iz OO SDBiH Kalesija.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: