Fahrudin Sinanović novi je direktor Gradske biblioteke Kalesija

Nakon dva raspisana konkursa, konačno je izabran direktor JU Gradska biblioteka Kalesija, a na tu funkciju izabran je novinar, književnik i uposlenik ove ustanove Fahrudin Sinanović iz Miljanovaca.

Naime, prvi konkurs je poništen, a na drugi raspisani u dnevnim novinama Faktor, prijavio se samo Sinanović koji je ispunjavao sve uslove tako da je imenovan na ovu funkciju.

Fahrudin Sinanović je na ovoj poziciji zamjenio Mehmeda Hodžića iz Vukovija.

Iz biografije Fahrudina Sinanovića izdvajamo:

Fahrudin (Muhamed) Sinanović rođen je 16. 09. 1964. godine u Miljanovcima, općina Kalesija. Profesor je bosanskog jezika i književnosti. Završio je Filozofski fakultet u Tuzli – Odsjek bosanski jezik i književnost. Radio u JU Informativno-kulturni centar Kalesija, predavao bosanski jezik u OŠ „Memići“, OŠ „Kalesija“ i OŠ „Sapna“. Trenutno radi u JU Gradska biblioteka Kalesija na poslovima bibliotekara.

Predsjednik je Društva bibliotekara Tuzlanskog kantona.

Bavi se i književnošću. Autor je knjiga „Merhaba amidža“ i „Kuća na dva sprata plus potkrovlje“. Dva dramska teksta Fahrudina Sinanovića objavljena su u knjizi „Čarolija školske bine“, koja se u školama, u nastavi bosanskog jezika koristi kao priručni udžbenik. Već 20 godina se bavi novinarstvom. Bio glavni urednik Radio Kalesije, te listova „Zeman“ i „Novo vrijeme“. Pisao je ili još uvijek piše za listove: Muslimanski glas, Preporod, Zeman, Zmaj od Bosne, Ljiljan, Novo vrijeme, Sport, Dnevni avaz…

Bio član redakcije časopisa za književnost i društvena pitanja „Ostrvo“.

Organizacione sposobnosti iskazao je radeći kao član užeg rukovodstva u udruženjima BZK „Preporod“, „Korak“ i „Proaktiva“.

Inicijator je i pokretač manifestacija „Kalesijski šampioni znanja“, „Ikre“ i „Dani Povelje“, koje su priznate kao manifestacije od kantonalnog značaja.

 

 

 

 

 

 

 

(NTV)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: