“Emmaus” uručio donaciju Udruženju civilnih žrtava rata općine Kalesija

Udruženju civilnih žrtava rata općine Kalesija danas je uručena donacija humanitarne organizacije „Emmaus“. U pitanju su paketi prehrambenih artikala i higijenskih proizvoda namijenjenih civilnim žrtvama rata i članovima njihovih porodica.

Donaciju je preuzeo Ramiz Suljkanović, predsjednik Udruženja civilnih žrtava rata općine Kalesija, koji se zahvalio predstavnicima „Emmausa“ na donaranim paketima.

„ U ime članova Udruženja civilnih žrtava rata želim se zahvaliti predstavnicima „Emmausa“ koji su u kratkom roku pozitivno odgovorili na naš zahtjev i dopremili nam traženu pomoć. Danas smo preuzeli 132 paketa za civilne žrtve rata iz Kalesije. Iskreno nismo očekivali da ćemo dobiti ovaj broj paketa. Dobili smo prehrambene proizvode i sredstva za ličnu higijenu, koji će u značajnoj mjeri pomoći članovima našeg udruženja, među kojima ima i određeni broj porodica u stanju socijalne potrebe“, kaže Suljkanović.

Dodao je sa su paketi smješteni u prostorijama Gradske dvorane u Kalesiji, a da će uskoro biti podijeljeni članovima Udruženja.

„ S obzirom da se radi o većoj količini paketa, zamolili smo načelnika Džafića da nam obezbijedi prostor za skladištenje i on nam je ponudio prostorije Gradske dvorane u Kalesiji. U narednim danima ćemo ažurirati spiskove civilnih žrtava rata i održati sastanak sa članovima, a nakon toga ćemo pristupiti podjeli paketa“, ističe Suljkanović.

Suljaković na kraju naglašava da će paketi biti dodijeljeni svim civilnim žrtvama rata koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: