Ekološki literarni natječaj za osnovce, srednjoškolce i studente: “Droga i alkohol su najgore zlo”

Povodom realizacije programa pod nazivom „Pedagoške metode razvoja zdravih stilova života kod mladih – prevencija od pojave uzimanja alkohola i droge“,  Udruženje EKO – ZELENI“ Tuzlanskog kantona, u saradnji sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, raspisuje EKOLOŠKI NATJEČAJ za odabir najboljih  literarnih radova studenata i učenika osnovne i srednje škole o temi: “DROGA I ALKOHOL SU NAJGORE ZLO”.

U cilju prevencije, zatim razvoja ekološkog odgoja i obrazovanja i  zdravih stilova života kod mladihvažno je  da posvetimo pažnju promociji očuvanja zdravlja i okoliša.

S tim u vezi raspisujemo ekološki natječaj za mlade.

Cilj nam je da razvijamo prevenciju,zaštitu zdravlja mladih  i saznamo šta mladi misle o negativnim pojavama u društvu, odnosno o pojavi širenja toksikomanije među mladima kako bismo u budućnosti zauzimali  pozitivne stavove prema zdravlju i okolišu.

Natječaj je otvoren do 22.8.2020.godine.

Sve literarane radove o temi: “Droga i alkohol su  najgore zlo” možete dostaviti poštom ili u elektronskoj formi. Radovi ne trebaju biti duži od dvije stranice. Uz rad morate navesti i: ime i prezime, naziv škole i razred, studenti će navesti godinu i studijski odsjek, i broj telefona (i e-mail, ako ima). Ukoliko šaljete poštom, na koverti napisati: “ZA EKOLOŠKI NATJEČAJ“.

Stručna Komisija će izvršiti odabir najuspješnijih radova i pripremiti program manifestacije, odnosno Okrugli sto u BKC Kalesija(u skladu sa mjerama kriznih štabova) gdje ćemo u prisustvu učesnika i stručnjaka predstaviti podijeliti nagrade i rezultate natječaja  javnosti putem medija.

Svi učesnici ovog natječaja, čiji radovi budu dostavljeni će dobiti diplomu za učešće i  knjigu za poklon. Bit će dodijeljeno i 5 novčanih nagrada za najbolje radove.

Za najuspješnije   radove  su obezbijeđene  novčane nagrade i knjige:

-osvojeno prvo mjesto 100 KM

-osvojeno drugo mjesto 90 KM

-osvojeno treće mjesto 80 KM

-osvojenočetvrto mjesto 70 KM

-osvojeno peto mjesto  60 KM.

Radovi će biti izloženi na uvid javnosti, odnosno objavljeni kao zbornik radova. Radove poštom dostaviti na adresu; JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, Trg šehida 11, 75260. Kalesija, lično predati u BKC svakim radnim danom od 8,00 do 16,00 sati ili elektronskim putem na mail: bkc.kalesija@bih.net.ba.   do 22.8.2020. Kontakt osoba: Fahrudin Sinanović (061291294, fsinanovic@gmail.com).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: