„EKO-ZELENI“ TK: Literarni natječaj o temi: “DROGA I ALKOHOL SU NAJGORE ZLO”

Ekološki savez „Eko-Zeleni“ Tuzlanskog kantona, u saradnji sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u okviru realizacije programa pod nazivom: ‘PEDAGOŠKE METODE RAZVOJA ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA KOD MLADIH“  – PREVENCIJA OD POJAVE UZIMANJA ALKOHOLA I DROGE raspisuje EKOLOŠKI NATJEČAJ  za odabir najboljih  LITERARNIH RADOVA za studente, srednjoškolce i osnovce o temi:“DROGA I ALKOHOL SU NAJGORE ZLO” .

U cilju prevencije, podsticanja razvoja ekološkog odgoja i obrazovanja i  zdravih stilova života kod mladihvažno je  da posvetimo pažnju promociji očuvanja zdravlja i okoliša.

S tim u vezi i raspisujemo ovaj ekološki natječaj za mlade.

Cilj nam je da razvijamo prevenciju,zaštitu zdravlja mladih  i saznamo šta mladi misle o negativnim pojavama u društvu, odnosno o pojavi širenja toksikomanije među mladima kako bismo u budućnosti zauzimali  pozitivne stavove prema zdravlju i okolišu.

Natječaj je otvoren od 9.7.2021. godine i trajat će  do 22.7.2021.godine.

Sve literarane radove o temi: “Droga i alkohol su  najgore zlo” možete dostaviti u printanoj ili elektronskoj formi, na 1 ili 2 stranice. Ako šaljete u printanoj formi, na poleđini koverte  navedite: ime i prezime, naziv škole ili fakulteta (navesti i odsjek), broj telefona i email, ako ima. Stručna komisija će izvršiti odabir najuspješnijih radova i pripremiti program manifestacije, odnosno OKRUGLI STO, na kojem će se u prisustvu učesnika i stručnjaka predstaviti rezultati natječaja  javnosti putem medija.

Svi učesnici ovog natječaja, čiji radovi budu dostavljeni Komisiji, dobit će diplomu za učešće i poklon knjigu. Osim knjigom, najuspješnijih pet (5) radova bit će i novčano nagrađeni.

Učenici koji osvoje jedno od prvih pet mjesta na ekonatječaju, imat će priliku da svoj rad pročitaju na programskoj MANIFESTACIJI koja će biti održana u predviđenom terminu. O terminu će biti blagovremeno obavješteni. Radovi će biti izloženi na uvid javnosti  te poslije objavljeni kao u zborniku radova. Radove dostaviti poštom, ili lično, na adresu JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, Trg šehihda 11, 75260, Kalesija ili na e-mail fsinanovic@gmail.com do 22. jula 2021.

EKO-ZELENI TK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: