EKO ZELENI: Pobjednici natječaja su Lamija Šišić, Amina Hodžić, Sumeja Bukvar, Adna Subašić i Haris Halilović

U povodu manifestacije ”Dani prirodne i kulturne baštine”, Ekološko udruženje građana „EKO-ZELENI“ Kalesija i JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija  raspisali su natječaj za najbolji literarni rad za učenike osnovnih i srednjih škola općine Kalesija o temi ”Šta znamo o kulturnoj i prirodnoj baštini i planinarskoj prirodi  na području Kalesije”.

Na natječaju je nagrađeno pet učenika iz isto toliko kalesijskih osnovnih škola. Priznanja su dobili: Lamija Šišić (OŠ „Tojšići“), Amina Hodžić (OŠ „Vukovije“), Sumeja Bukvar (OŠ „Rainci“), Adna Subašić (OŠ „Kalesija“) i Haris Halilović (OŠ „Memići“).

U prostorijama kalesijske biblioteke zahvalnice, novčane nagrade, knjige i edukativni materijal pobjednicima natječaja uručio je prof. dr. Muhamed Omerović, predsjednik EKO – ZELENIH TK.

Omerović je rekao da su ciljevi natječaja njegovanje i očuvanje i nasljeđa naroda područja Kalesije, podsticanje interesovanja kod mladih za razvoj ekološke svijesti i očuvanje vrijednosti prirodne baštine, odnosno kulturno-historijskog naslijeđa i ekološkog turizma  na području Kalesije i  majevičkog kraja.

Ceremoniju dodjele nagrada uljepšala je mlada violinistkinja Lamija Šišić, koja je pokazala da zna itekako lijepo i svirati i pisati. U ime nagrađenih, zahvalio se Harius Halilović. Svi učenici su pročitalči svoje radove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: