Edin Ramić podnio ostavku na mjesto povjerenika SDA Kalesija

Edin Ramić, aktuelni federalni ministar za pitanja izbjeglica i raseljenih osoba, podnio je ostavku na poziciju povjerenika Stranke demokratske akcije (SDA) za općinu Kalesija.

Kao razloge ostavke Ramić navodi neslaganje sa pojedinim dugogodišnjim kadrovima stranke koji su povjereništvu KO SDA Tuzlanskog kantona dostavljali informacije koje ne održavaju pravo stanje na terenu.

“Podnio sam ostavku jer moj način rada sa uključivanjem mladih i novih lica nije nekima odgovarao, pa u Kantonalni odbor se od strane pojedinih, koji se ne mogu pomiriti da su ‘bivši’, šalju informacije koje nisu odraz stanja na terenu.Neki žele stvoriti sliku da se pravi neki novi blok, a ustvari se radilo o namjeri da na naredne Izbore izađemo sa novim licima. Imam veliki broj obaveza na poziciji ministra, i ne sjećam se kada sam posljednji put imao slobodan vikend. Neka to preuzme neko drugi, a ja se nadam da će to biti neko od onih sa kojima smo proteklih mjeseci pravili neke planove, vijećnici i neke od mladih osoba, a u tome se složilo i članstvo stranke na brojnim sastancima. Vidjećemo koliko su bili iskreni, i kojim putem će sve krenuti”, rekao je Ramić za NKP.

Na pitanje da li je mlade koji su se okupljali oko SDA “prepustio da se snalaze”, Ramić odgovara;

“Neka se bore. Ja sam im pokazao kako mogu, i da ima onih koji žele da su prisutniji i aktivniji. Za svoj status se sami moraju boriti. Upravo je to ono o čemu pričamo. Ne želimo politički podobne, znači da želimo one koji se bore. Ja ih pozivam da se bore, i da ne čekaju da im neko samo ponudi poziciju na listi, ili neku drugu poziciju”, kazao je  Ramić za Nezavisni kalesijski portal (NKP).

Za sada nije poznato ko će naslijediti Ramića na poziciji povjerenika u SDA Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: