Dr. Osmanović poziva sve osobe koje su imale kontakt ili boravili u Centru za srce u Tuzli da se telefon jave u HES Doma zdravlja Kalesija

Direktor JZU Dom zdravlja Kalesija Dr. Muhamed Osmanović je pozvao uposlenike Medicinskog instituta Bayer iz Tuzle, nekadašnjeg Centra za srce, sve građane koji su posljednjih 15 dana bili na pregledima ili liječenju u Centru za srce’ kao i osobe koje su bile u kontaktu sa osobama iz Centra za srce HITNO DA SE JAVE NA BROJ 035 368 247. Poziv je upućen i uposlenicima Doma zdravlja Kalesija koji su proteklih dana bili u kontaktu sa uposlenicima Centra za srce ili sa pacijentima koji su liječeni ili pregledani u Centru za srce.

Podsjećamo, sinoć su na području Tuzlanskog kantona potvrđena prva dva slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o ženskim osobama iz Tuzle i Lukavca. Jedna od zaraženih je i medicinska sestra zaposlena u Medicinskom institutu Bayer iz Tuzle, nekadašnji Centar za srce.

Medicinska sestra, kojoj je nalaz testa bio pozitivan na koronavirus, je tokom ove sedmice dolazila na posao i radila s pacijentima na Odjelu kardiologije, potvrdio je direktor Medicinskog instituta Bayer Elmir Jahić.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: