Dr. Muhamed Osmanović kandidat za načelnika, Armin Karić nosilac liste SDP-a za Općinsko vijeće Kalesija

Općinski odbor SDP BiH Kalesija je jednoglasno donio odluku da kandidat za načelnika općine Kalesija na predstojećim lokalnim izborima ispred SDP-a bude dr. Muhamed Osmanović, predsjednik općinske organizacije SDP-a u Kalesiji. Dr. Muhamed Osmanović je specijalista za plućne bolesti i tuberkulozu, dobitnik priznanja za hrabrost i požrtvovanje u odbrani BiH. Ugledni je sportski radnik, te je 2013. godine proglašen za najuspješnijeg sportskog radnika na području naše općine. Trenutno obnaša funkciju direktora JZU Dom zdravlja Kalesija.

Na sjednici općinskog odbora izabrana je i lista kandidata SDP-a za općinsko vijeće Kalesija, a listu predvodi Armin Karić. Karić je po zanimanju diplomirani medicinsko-laboratorijski inženjer i vijećnik je u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Kalesija.

Lista SDP-a za Općinsko vijeće Kalesija broji trideset i jednog kandidata i sastavljena je od velikog broja mladih, visoko obrazovanih kadrova, ali i velikog broja kandidata koji u proteklim godinama nisu bili na listama za Općinsko vijeće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.