Dr. Mirsad Selimović: Poziv svim vijećnicima i predsjednicima općinskih organizacija političkih subjekata općine Kalesija

Poštovani građani općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i Predsjednici općinskih organizacija političkih subjekata koji su registrovani u općini Kalesija.

Ovim putem informišem javnost i pozivam Vas da svojim potpisom podržite inicijativu za održavanje Vanredne sjednice Općinskog vijeća Kalesija sa sledećom tačkom dnevnog reda:

  1. Razmatranje izvještaja Ureda za reviziju Federacije BiH o uočenim nepravilnostima prilikom raspodjele sredstava iz Budžeta općine Kalesija u iznosu od preko 200 000 ( dvjesto hiljada )  KM, nepravilnostima u sistemu javnih nabavki i nepoštivanja ugovornih obaveza, nepravilnosti izdataka za putne troškove bez jasnog pokrića, svrhe i namjene putovanja kao i zloupotrebe budžetskih sredstava u smislu plaćanja kazni pojedincima/fizičkim licima.

Utvrđene nepravilnosti i zloupotrebe novca građana općine Kalesija moraju biti transparentno predstavljene javnosti a dužnost svakog građanina je da adekvatno interveniše na bilo kakve sumnjive radnje.

U ovome slučaju radi se o teškim zloupotrebama našeg novca (novca građana) i utvrđenim činjenicama u vezi raspodjele sredstava po sistemu podobnosti, simpatija i dobre volje općinske vlasti Kalesija što je utvrdio Ured za reviziju Federacije BiH a Centri civilnih inicijativa informisali javnosti i zatražili obrazloženje.

Nažalos u javnosti je još jednom poslata loša slika o lošim postupcima i zloupotrebama ovlasti od strane aktuelne vladajuće strukture u Kalesiji.

Sakupljanje potpisa podrške od strane vijećnika OV Kalesija, potpisa podrške Predsjednika političkih subjekata općine Kalesija te pokretanje procedure sazivanja vanredne sjednice OV Kalesija bit će upriličeno u četvrtak, 13.08.2020.godine na platou ispred BKC Kalesija u vremenu od 10  – 10 h i 30 minuta.

Poziv je upućen svim vijećnicima i preko Info službe Općinskog vijeća Kalesija 10.08.2020.g.

Ovo je prilika da svi politički subjekti i vijećnici OV Kalesija iznesu javno svoje mišljenje i daju doprinos u sazivanju vanredne sjednice te javnom utvrđivanju činjenica i razloga zloupotrebe novca građana općine Kalesija i tako pokažu odgovornost u svome radu i djelovanju.

S poštovanjem.

Datum : 12.08.2020.godine                                                       Dr.med.mr. Mirsad Selimović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: