Dr.Jasmin Osmančević izabran za predsjednika OO BPS Sefer Halilović Kalesija

U prepunoj sali BKC-a Alija Izetbegović 14.04.2018 održana je skupština OO BPS Sefer Halilović Kalesija, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ove stranke.

Za novog predsjednika OO BPS Kalesija jednoglasno od strane delegata izabran je dr.Jasmin Osmančević, inače zamjenika predsjedavajućeg OV Kalesija.

Na Izbornoj skupštini izabrani su i članovi Općinskog odbora, a također su uručene i članske karte novim članovima stranke.

Skupštini su prisustvovali Ministar za boračka pitanja u Kantonu Sarajevo i član Predsjedništva BPS-a Muharem Fišo, Jusuf Bubica predsjednik Kluba poslanika BPS-a u Federalnom parlamentu, prof.Adnan Velagić-profesor na Fakultetu u Mostaru i poslanik u skupštini Hercegovačko Neretvanskog Kantona i član Predsjedništva BPS-a, Ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Osman Puškar, Direktor JU direkcija regionalnih cesta TK-a Agan Delibajrić, Predsjednik Regionalnog odbora BPS Sjeveroistočna Bosna mr.Mirzad Bećirović, Sekretar Regionalnog odbora BPS SI Bosna i Kantonalni zastupnik Mirza Sakić.

Dr. Jasmin Osmančević je prisutne upoznao i sa radom BPS-a u proteklom periodu, a pohvalio se i velikim brojem članova koji su pristupili ovoj stranci nakon odlaska starog rukovodstva.

„Danas nas ima mnogo. Sretan sam što je puno mladih i obrazovanih ljudi ovdje sa nama prisutno i što nam svakodnevno daju podršku. Imali smo jednu tešku i složenu situaciju u OO BPS Kalesija, ali uspjeli smo sa novim kadrovima teško stanje pretvoriti u energiju“ izjavio je je dr.Osmančević.

Na skupštini su se obratili i predstavnici BPS-a iz Sarajeva i Tuzlanskog kantona, kao i direktori javnih preduzeća i ustanova koji su kadrovi ove stranke te ministar privrede u Vladi TK Osman Puškar.

Prije održavanja Izborne skupštine, delegacija BPS-a položila je cvijeće te proučila Fatihu na centralnom spomen obilježju u Kalesiji.

 

FOTO:

 

OO BPS SH Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: