Dom zdravlja Kalesija: Poziv građanima da se prijave za vakcinaciju

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Kaiesija, nastavlja sa procesom vakcinacije kako zdravstvenih radnika, isto tako i ostalih građana općine Kalesija.

U narednom periodu, a u saradnji sa nadležnim Zavodom za javno zdravstvo TK-a, vršit će se masovnija vakcinacija stanovništva.

S tim u vezi još jednom pozivamo građane općine Kalesija, da se putem Timova porodične medicne za koje su se opredjeliii prijave za vakcinaciju, ili na broj HES službe 035-368-247, a sve sa ciljem da se izvrši ažuriranje te dostavijanje spiskova nadležnom Zavodu kako bi se izvršilo trebovanje potrebnog broja doza vakcina a nakon toga i sama vakcinacija.

Pored procesa vakcinacije zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja Doma zdravlja Kalesija, dana 23.03.2021.godine, započeo je proces vakcinacije građana Općine Kalesija gdje je prvu dozu vakcine primilo ukupno 5 građana, a od 25 03.202 . planira se vakcinacija 40 građana po prioritetima i to kako slijedi:

– Lica starija od 75 godina, lica starijia od 65 godina, lica preko 60 godina, te ostala lica rizične kategorije po procjeni nadležnog Ijekara.

Napominjemo da lica koja nisu izvršila prijavu vakcinaciju istu vakcinu neće moći dobiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: