Dom kulture i ambulanta u Vukovijama useljivi početkom jeseni

Mještani Vukovija Donjih će početkom jeseni imati na raspolaganju novoizgrađenu ambulantu i renovirani Dom kulture. Naime, načelnik općine Kalesija Sead Džafić i ministar za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi FBiH Edin Ramić potpisali su danas ugovor za nastavak radova na renoviranju Doma kulture i izgradnju ambulante u Vukovijama Donjim. Za ove namjene obezbijeđena su sredstva u iznosu od 215.659 KM, od čega je iz budžeta općine Kalesija izdvojeno 150.000 KM, dok je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo 65.659 KM.

Prema riječima načelnika Seada Džafića ova sredstva bi trebala biti dovoljna za završetak radova, nakon čega će objekat biti predat na upotrebu mještanima Vukovija Donjih.

„ Čestitam građanima Vukovija Donjih koji će  uskoro na raspolaganju imati novoizgrađenu područnu ambulantu i renovirani Dom kulture. Hvala ministru Ramiću koji je od početka pratio realizaciju ovog projekta i podržao općinu Kalesija i MZ-u Vukovije Donje. Općina Kalesije je prošle godine za izgradnju objekta Doma kulture i ambulante u Vukovijama uložila oko 60 hiljada maraka, a ove godine smo obezbijedili dodatnih 90 hiljada, što će biti dovoljno da se radovi privedu kraju“, kazao je načelnik Džafić.

Ministar Edin Ramić je kazao da je prvobitno ideja bila da se podrži rekonstrukcija Doma kulture i za ove namjene su općini Kalesija prebačena sredstva u iznosu od 60 hiljada KM. Međutim, ranije su već krenuli radovi za izradnju ambulante.   

„ Kako bi pomogli mještane Vukovija i općine Kalesija odlučili smo istovremeno podržati izgradnju Doma kulture i ambulante i za ove namjene ministarstvo je izdvojilo oko 120 hiljada KM. Pored toga smo podržali fudbalski klub u Vukovijama sa oko 30 hiljada KM, što je ukupno oko 150 hiljada KM za ovu mjesnu zajednicu. Meni kako su objasnili da bi to bilo dovoljno sredstava da imamo funkcionalan objekat ambulante i da uradimo Dom kulture, kojim će se obezbijediti sadržaji za mlade ali i za druge društvene aktivnosti“, rekao je ministar Ramić.

Podsjećamo, radovi na izgradnji nove područne ambulante i Doma kulture u Vukovijama Donjim su započeli u oktobru 2018.godine, a za nepunu godinu dana objekat bi trebao biti u funkciji.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: