Doktor Osmanović poručio: Daću sve od sebe da ujedinim zdrave snage Kalesije

Nastavljajući predizbornu kampanju, doktor Osmanović je održao predizborne skupove u Hidanima, Hrasnu i Seljublju, gdje su građani  pokazali volju i spremnost da na izborima podrže promjene u Kalesiji.

Doktor Osmanović je pozvao mještane da u nedjelju izađu na izbore i odluče prema svojoj savjesti, da budu odlučni, nepotkupljivi i da izaberu vlast koja će biti u službi građana, a ne pojedinaca i njihovih mentora.

Naglasio je da od građana traži podršku kako bi zajedno učestovali u izgradnji bolje Kalesije, jer su naši glavni problemi – u ljudima, u podjelama, u neslozi, u pohlepi pojedinca.

– Vidite šta se posljednih dana, ili mjeseci dešava u Kalesiji: sve se podijelilo u nekakve protivničke tabore, svako je protiv svakog. Dio dosadašnje vlasti u Kalesiji i neki sadašnji pretendenti na vlast dijele narod, žigošu one koji su „sa njima“ i „one protiv njih“. Ja, a to vam, poštovani moji sugrađani, garantujem, ne spadam u tu vrstu niti ljudi, niti političara. Protiv sam svakih podjela, posebno u Kalesiji, jer, siguran sam, i svako razuman i dobronamjeran zna, da podjele neće nikom donijeti dobra, istakao je doktor Osmanović.

Doktor Osmanović je  poručio da će probuditi zdravi duh Kalesije, da će angažirati makar neslužbeno, volonterski sve časne i poštene, a sposobne i mlade i stare i najstarije, da će ih makar pitati za savjet.

– Razgovaraću sa svakim. Mene to nije stid i radujem se, kad od svog starog komšije, hadžije ili mladog studenta, nogometaša, naučim nešto novo. Daću sve od sebe da ujedinim zdrave snage Kalesije, a boriću se protiv onih koji „gledaju“ samo sebe i svoje najbliže. To Vam obećavam. A, počeću, kako dobronamjerni i počinju, od funakcije načelnika: neće se više, kome god padne napamet vozikati općinskim autima i „mlatiti“ dnevnice kako ko hoće,

Sa predizbornih skupova je upućena poruka :  „ukoliko ste za to da Vi, kao građani, budete u centru pažnje, a ne lokalni politički moćnici koji misle samo na svoju korist, onda sada, kao nikad ranije imate priliku, dragi moji sugrađani: glasajte za doktora Muhameda Osmanovića, glasajte za načelnika koji će biti u Vašoj službi“.                        

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.