Dodijeljena priznanja “Ponos općine Kalesija” (FOTO)

Na osnovu Odluke Općinskog vijeća Kalesija održana je manifestacija „Ponos Općine Kalesija”. Riječ je o dodjeli priznanja učenicima kalesijskih osnovnih škola koji su od prvog do devetog razreda ostvarili odličan uspjeh tokom osnovnog obrazovanja. Ovom prilikom 81 učenik je iz budžeta općine Kalesija nagrađen sa po 100 KM.

Obraćajući se prisutnim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima, općinski načelnik Sead Džafić je naglasio da je sretan što se nalazi u prisustvu učenika u koji su u pravom smislu riječi ponos i budućnost Kalesije.

„Ponosan sam što sve ove odlične učenike i nadam se da će nastaviti sa ovakvim rezultatima i tokom daljeg školovanja. Ovo je skroman poklon općine Kalesija za sav njihov trud i zalaganje tokom osnovnog obrazovanja. Mi smo i do sada podržavali učenike i studente koji u svom školovanju ostvaruju dobre rezultate, a to ćemo činiti i u budućnosti. Učenicima koji su bili odlični u osnovnoj školi danas smo dodijelili diplome i po 100 KM. Čestitam svim nagrađenim učenicima, ali i roditeljima, koji mogu biti ponosni na svoju djecu“, rekao je načelnik Džafić. Dodao je da će općina Kalesija ove godine svim prvačićima dodijeliti po jednu školsku torbu i poželjeti im sretan početak školovanja.

Nagrada „Ponos općine Kalesija“ dodijeljena je po 21 učeniku iz osnovnih škola Kalesija i Tojšići, Iz Rainjaca Gornjih ovo priznanje dobilo je 15 učenika, iz Vukovija 13 i Memića 11 osnovaca koji su bili najbolji u svojoj generaciji.  

Priznanje „Ponos općine Kalesija“ dodijeljeno je sljedećim učenicima:

Prizanja najboljim osnovcima općine Kalesija uručili su načelnik Sead Džafić, Fikret Suljkanović, savjetnik načelnika, Hata Mujčinović, pomoćnik načelnika i Mujo Tosunbegović, šef kabineta načelnika općine Kalesija.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: