Dodijeljena priznanja “Ponos općine Kalesija” (FOTO)

Učenici kalesijskih osnovnih škola koji su tokom osnovnog obrazovanja imali odličan uspjeh u svim razredima po prvi put su nagrađeni za svoj trud i znanje koje su pokazali u osnovnoj školi. Općinsko vijeće Kalesija je, na inicijativu vijećnika SDP-a Armina Karića, usvojilo Odluku „Ponos općine Kalesija“, kojom su najbolji učenici iz svih pet kalesijskih osnovnih škola nagrađeni općinskim priznanjem i novčanom nagradom u iznosu od 100 KM. Sredstva za ove namjene osigurana su iz budžeta općine Kalesija.

Obraćajući se prisutnim učenicima, na svečanosti dodjele prizanje u BKC-u “Alija Izetbegović” – Kalesija,  inicijator ove ideje vijećnik Armin Karić je kazao da je ponosan što je općina Kalesija odala priznanje učenicima osnovnih škola koji su u svim razredima imali odličan uspjeh i naglasio da u narednom periodu na ovakav način treba nagraditi i odlične učenike MSŠ Kalesija.

Dobitinici općinskog priznanja “Ponos općine Kalesija” su izrazili zahvalnost općini Kalesija, načelniku Džafiću, vijećniku Kariću i svim vijećnicima koji su donijeli Odluku i istakli da ova nagrada za njih predstavlja stimulans i obavezu da  tokom daljeg školovanju nastave sa postizanjem dobrih rezultata.

Zadovoljstvo organizovanjem ovakve manifestacije izrazio je i općinski načelnik Sead Džafić, koji je kazao da je općina Kalesija i  do sada podržavala uspješne učenike, ali i da će u narednom periodu svim mladima koji se žele obrazovati i koji postižu zapažene rezultate pružiti maksimalnu podršku.

Džafić je naglasio da je općina Kalesija u kontinuitetu pomagala obrazovne institucije na području općine Kalesija, posebno u segmentu poboljšanja infrastrukture u kalesijskim osnovnim školama gdje je do sada uloženo 64 hiljade KM iz općinskog budžeta, iako je obrazovanje u nadležnosti Tuzlanskog kantona.

Nagrade najboljim odličnim učenicima uručili su vijećnik Armin Karić, Fahrudin Sinanović, direktor BKc-a, Fahrudin Hamzić, predsjednik Akrtiva direktora kalesijskih osnovnih škola, Hata Mujčinović, pomoćnik općinskog načelnika i načelnik općine Kalesija Sead Džafić.

Fotografije sa manifestacije “Ponos općine Kalesija” možete pogledati na facebook stranici Radija “Feral”:

https://www.facebook.com/pg/radio.feral/photos/?tab=album&album_id=1393060200824713

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: