Do kraja godine bi trebali biti završeni radovi na uređenju Gradske dvorane u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić u martu mjesecu potpisao je ugovor sa sarajevskom firmom „Trisar-Inn“, vrijedan oko 500.000 KM, za uređenje i opremanje sportske dvorane u Kalesiji. Dvorana će biti opremljena mobilijarom neophodnim za bavljenje kolektivnim sportovima.

Potpisanim ugovorom izvođač radova obavezao se da će ugraditi sportski parket po FIBA standardima, koševe, opremu potrebnu za odigravanje odbojkaških utakmica po najvećim standardima, golove za mali fudbal i rukomet,  semafor, stolice sa naslonom i mnoge druge stvari koje će objekat staviti u funkciju.

Prije nekoliko dana krenulo se izvođenjem radova, a do kraja 2019. godine predviđeno je i otvorenje dvorane.

“Općinski načelnik Sead Džafić je u rebalansu budžeta predvidio sredstva kako bi uradili i neke druge propratne radove, kako bi se dvorana sačuvala od propadanja. Do sada je urađen parket, stolice, keramika u mokrim čvorovima i svlačionicama . Nadamo se da ćemo u 2019. godini završiti sve u dvorani i da će reprezentacija BiH zaigrati u novoj sportskoj dvorani, koja je urađena po evropskim standardima”-kazao je Ramo Abidović, PR Općine Kalesija.

Gradska dvorana Kalesija počela se graditi 2009.godine, a u njenu 
izgradnju do sada je uloženo 3.6 miliona KM.

“Neki radovi su već ranije bili urađeni, ali zbog toga što prethodna vlast nije vodila brigu, neki radovi su propali, dosta toga je otuđeno u prethodnom periodu. Mi smo formirali i komisije koja je sačinila zapisnik kada smo preuzeli sportsku dvoranu od prethodnih vlasti kako bi znali šta je otuđeno”-navodi Abidović.

Po prethodno urađenom projektu bilo je predviđeno oko 1000 sjedećih mjesta, međutim, jedan dio tribina neće biti u funkciji. Do početka zime bi radovi trebali biti završeni, uradit će se grijanje, pa se očekuje da naši sportski kolektivi novu sezonu zaigraju u dvorani. Uskoro će odbojkaši, košarkaši, građani Kalesije lijepo uređen prostor moći iskoristiti za treninge, rekreaciju u Kalesiji, a ne da idu u druge gradove.

(Kalesija.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: