Delegacija NiP-a danas posjetila Kalesiju

Općinska organizacija Narod i pravda Kalesija i IO KO NiP TK danas su bili domaćini delegaciji NiP-a iz Sarajeva. Delegaciju je predvodio predsjednik Naroda i Pravde i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i Parlamentu FBiH Elmedin Konaković, a činili su je Deniz Zvizdić, zamjenik predsjednika NiP-a, te Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH.

Cilj posjete je upoznavanje sa trenutnim aktivnostima i radom OO Kalesija i IO KO TK, razgovaralo se i o trenutnoj političkoj situaciji u Kalesiji i Bosni i Hercegovini, a kako je Konaković istakao posjeta bi mogla biti i najava predizborne kampanje.

U popodnevnim satima delegacija NiP-a je posjetila kompaniju RILE Promet, gdje su obišli izložbeno-prodajni salon ove kompanije, kao i proizvodne pogone i novi objekat u izgradnji. Tokom obilaska pomenute kompanije istakli su zadovoljstvo uspješnim poslovanjem privrednika na području naše općine, posebno nakon perioda pandemije koji je ostavio velike finansijske posljedice na poslodavce mnogih firmi.

Nakon toga uslijedilo je neformalno druženje članova, obilazak Kalesije i polaganje cvijeća na centralnom spomen obilježju.

Obilazak Kalesije završili su odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na centralnom spomen obilježju. Položeno je cvijeće i poučena fatiha i na ovaj način zahvalili se najboljim sinovima Bosne i Hercegovine koji su dali svoje živote u odbrani domovine.

Jedan od povoda dolaska u Kalesiju bio je i održavanje Javne tribine na temu “Institucionalni odgovor na političke i ekonomske izazove u Bosni i Hercegovini”. Na tribini govorili su Elmedin Konaković, Kemal Ademović, Dr. Denis Zvizdić, Nihad Omerović – gradonačelnik Srebrenika Lejla Nasić, te u ime domaćina Damir Husić i Admir Karić.

Na tribini se govorilo o trenutnoj političkoj sitauciji u Bosni i Herrcegovini, kao i izazovima sa kojim se susreće država, te na koji način svim tim izazovima adekvatno odgovoriti i ponuditi rješenje za mnoga pitanja koja su ključna za stabilnost u BiH, poboljšanju standarda života građana u državi.

Emisiju sa predsjednikom NiP-a Elmedinom Konakovićem moći ćete pogledati u sedmičnoj informativnoj emisiji Sedmična hronika na NEON Televiziji, dok intervju sa Denisom Zvizdićem možete poslušati u emisiji “Otvoreno” , Radija Feral u srijedu, 18.maja od 11 sati.

(Neon TV)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: