Danas u centru Kalesije počinje likovna kolonija

U organizaciji JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija ovog vikenda, 3. i 4. oktobra 2020. godine, održat će se Kalesijska likovna kolonija „KLIK 2020“.

Ovogodišnja Kalesijska likovna kolonija organizuje se na Trgu šehida (plato ispred BKC-a) a učešće je potvrdilo 18 umjetnika: Fikret Ibričić, Đulejman Isić, Fikret Jahić Vršanin, Adil Mešanović, Muhamed Džananović, Mevlija Požegić, Mirsad Telalović, Ruždija Hujdurović, Adis Šabanović, Mersada Nurudina Agović, Amela Ćejvanović, Fikret Ćurić. Enes Imamović, Mehmedalija Mehmedović, Mirsad Pezić, Jasmin Puškarević, Selma Suljkanović, Admira Ramić.

  • Do sada smo na različitim lokacijama naše općine održavali likovne kolonije. Ovoga puta smo odlučili da to bude u centru Kalesije, praktično i na trotoarima, kako bi i građani mogli na djelu da vide slikare, kazao je Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

U slučaju kiše slikari će raditi u galerijskom prostoru BKC-a.

Generalni pokrovitelji i ovogodišnje likovne kolonije su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić. Dolazak umjetnika predviđen je već od 9,00 sati u subotu, 3. oktobra, a svečano otvaranje uslijedit će u 11,00 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: