Danas pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 1 stepen celzija, relativna vlažnost vazduha  94 %, a atmosferski pritisak 996 hektopaskala. Prema porgnozama do kraja dana će se zadržati pretežno oblačno vrijemje, bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura do 3 stepena celzija.

U petak, 10.02.2017., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini više oblačnosti prije podne, a u drugom dijelu dana razvedravanje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U subotu, 11.02.2017., u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Pretežno sunčano u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 09.FEBRUAR 2017. GODINE

Nakon prohladnog jutra, temperatura će danas tokom dana djelimično porasti i opšta slika će se popraviti u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene.

Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati s aktivnostima i posvetiti pažnju odijevanju, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

STANJE NA PUTEVIMA

Prema informacijama iz BIHAMK-a, pretežno suh i mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, kao i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo magistralne puteve: Konjic-Mostar, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Nević Polje-Kaonik i Sarajevo-Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac. Na putevima u Hercegovini i zapadnoj Bosni, vozače upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja..

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: