Dan otvorenih vrata u PU Kalesija

PU Kalesija – PS Kalesija danas je organizovala „Dan otvorenih vrata“, za učenike JU OŠ „Kalesija“ i učenike II godine MSŠ ”Kalesija”.                          

Prilikom posjete, komandir PS Kalesija samostalni inspektor Vahidin Omerbegović,  upoznao je učenike JU OŠ “Kalesija” sa službenim prostorijama i radom policijske stanice, kao i opremom koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Učenici srednje škole u Kalesiji su prilikom posjete razgovarali o problemu nasilja u porodici, kao i problemima sa kojima se susreću policijski službenici prilikom rada na ovakvim slučajevima. Ova posjeta je nastavak kontinuiranih aktivnosti Uprave policije MUP TK u okviru koncepta “Dani otvorenih vrata” i implementacije projekta „Rad policije u zajednici“.  

Takođe implementirajući navedeni projekat, pored učenika osnovne i srednje škole, PS Kalesija posjetili su i komesar policije MUP-a TK-a generalni inspektor Fadil Šljivić sa saradnicima, načelnik općine Kalesija sa saradnicima, udruženja policije TK-a, te ostali građani kojom prilikom je obilježena i 23-ća godišnjica pogibije policijskih službenika PS Kalesija Seada Bukvarevića i Zijada Živčića.

pu 2obiljezavanje pogibije policajaca

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.