Damir Džafić izabran za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija

Damir Džafić je izabran za predsjedvajućeg Općinskog vijeća Kalesija, nakon što je prethodno smijenjen Mensur Hukić.

Za Džafića je glasalo 18 vijećnika, protiv je bilo 6, dok je jedan vijećnik bio suzdržan.

Admir Karić (NiP) – Prvi čovjek po meni je predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija. Damir Džafić nije osoba koju ja ne želim podržati. Da je to period od prije 5-6 godina rado bih podržao. Danas ne mogu. Ovo je poruka: biramo predsjedavajućeg koji će raditi onako kako mu se kaže.  Biramo prvu osobu i prvog operativca za političku scenu općine Kalesija. Ako zaista mislite da je to Damir Džafić izađite za govornicu i ubijedite i mene. Imate većinu, u redu. Birajte najboljeg među vama. Biramo osobu koja je spremna da radi ono što Mensur Hukić nije htio da radi.

Mujo Mujkić (NiP) – Ovdje se ispunjavaju želje jednog čovjeka. Stanje u Općinskom vijeću Kalesija nije bilo nikad gore. Mi smo pokušavali praviti kontra većinu načelniku. Tada je bila jedna grupa vijećnika sa kojim nismo htjeli razgovarati jer smatramo da nisu moralni. Ovdje je odgovornost na SDA. Znamo da su neki vijećnici dobili posao ili da neki čekaju posao u općini ili javnim preduzećima.

Nedžad Bukvar (SDP) – Na osnovu broja protokola koji smo dobili u materijalu, u prvi mah sam pomislio da je prvoaprilska šala. Ali vidi se da to nije šala. Općinski odbor SDP-a je donio odluku da vijećnici SDP-a glasaju protiv izbora Damira Džafića ta predsjedavajućeg Općinskog vijeća.

Jasmin Smajić (samostalni vijećnik) – Damir Džafić je na izborima dobio preko 1.400 glasova I to jedna od činjenica zbog čega treba biti predsjedavajući. Damir trenutno obnaša pozciju predsjednika Nogometnog saveza općine Kalesija I trebate pitati klubove kako se ophodi I Koliko štiti njihove interese. Ukoliko bude vodio Općinsko vijeće kako što vodi Nogometni savez građani će biti prezadovoljni njegovim radom.

Mensur Hukić (samostalni vijećnik) – Ovo je legitimno parvo SDA koja je predložila Damira Džafića za predsjedavajućeg. Nisam imao problema sa Damirom Džafićem, a SDA nosi teret i odgovornost.   

Enes Idrizović (samostalni vijećnik) – Malo sam duže u vijeću od većine prisutnih. U startu osuđujemo čovjeka koji nije ni izabran. Osjetim dozu ljubomore kod pojedinih kolega. Damir Džafić je na lokalnim izborima je drugi po broju osvojenih glasova. To je objektivan parameter zbog čega treba biti izabran za predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Neka se neke kolege zapitaju Koliko su oni dobili glasova, a Koliko Damir Džafić, razlika je drastična. Mensuru Hukiću čestitam na dosadašnjem vođenju sjednica Općinskog vijeća Kalesija. Damir Džafić je realizovao mnoge projekte u MZ Rainci, dokazao se u sportu i ne sumnjam da će biti uspješan I u vođenju vijeća.

Edis Mujanović (samostalni vijećnik) –  Moj prijedlog je prilikom kontituisanja bio doctor Idrizović, a drugi je Damir Džafić. Malo sam ljubomoran na Damira i njegove projekte koje je realizovao u svojoj mjesnoj zajednici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: