Članovi SDA Jajića poručili: „Pobjeda SDA će ovaj put biti najubjedljivija“

Sa večerašnjeg predizbornog skupa Općinskog odbora SDA Kalesija održanog u Jajićima članovi i simpatizeri SDA poslali su poruku kako su Jajići tvrđava SDA u kojoj se uvijek znalo odbraniti od napada različitih protivnika, da je SDA uvijek pobjeđivala na izborima, a posebno je naglašeno da će ovaj put pobjeda biti najubjedljivija do sad.

Na predizbornom skupu u prostorijama mjesne zajednice prisutnima su se obratili Samir Selmanović predsjednik Mjesnog ogranka SDA Jajići, Fahrudin Hamzić kandidat za Općinsko vijeće i hadži Fadil Hamzić, svi iz Jajića, koji su u svojim kratkim govorima veoma jasno naglasili potrebu izlaska na izbore i davanja podrške Stranci demokratske akcije jer Jajići znaju da SDA nema alternativu. Predstavljena je lista kandidata SDA za Općinsko vijeće na čelu sa Šmigalović Senadom koji je naglasio snagu i jedinstvo SDA kao glavni razlog dugogodišnje liderske uloge.

Predstavljanje kandidata za načelnika općine g. Ismeta Mešića izazvalo je dugotrajan aplauz i odobravanje prisutnih jer je velikom broju Jajićana g. Mešić bio profesor u srednjoj školi. Mešić je predstavio izbornu platformu naglasivši da će sve mjesne zajednice biti ravnopravno zastupljene po pitanju realizacije projekata od značaja za lokalnu zajednicu i same građane. Sanacija klizišta, izgradnja i asfaltiranje lokalnih puteva, te planovi za izgradnju hladnjače za voće samo su neki od planiranih projekata za naselje Jajići.

Kao gosti ovom skupu bili su načelnik općine Sapna g. Ismet Omerović, g. Senad Alić predsjednik Skupštine TK-a koji je u svom govoru izrazio sigurnost u pobjedu Ismeta Mešića i SDA na narednim izborima jer samo Mešić može biti načelnik u punom kapacitetu s obzirom na činjenicu da vlast Kantona, Federacije i države u svojim rukama drži upravo SDA.

Na kraju ovog skupa Predsjednik Općinskog odbora SDA Kalesija g. Jahić Halil rekao je kako je uvjeren u pobjedu SDA jer je Stranka očistila svoje redove od onih koji su je godinama koristili za vlastite potrebe i da je Stranka na putu tog čišćenja dala priliku mladim i uglednim ljudima koji će u narednim godinama biti okosnica stranke koja je uvijek pobjednička. Pozivom za izlazak na izbore i preuzimanje aktivne uloge u pobjedničkom timu SDA skup je završen uz druženje i razgovor kandidata sa mještanima.
OO SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: