Civilna zaštita i Komunalac angažovani na čišćenju snijega u Kalesiji (FOTO)

Na području općine Kalesija već je palo nekoliko centimetara novog snijega, koji je stvorio probleme vozačima i pješacima. Iako za sada nema većih problema u odvijanju saobraćaja, jer su magistralni put Tuzla – Zvornik i regionalni put Međaš – Živinice očišćeni i prohodni vozačima se preporučuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Služba Civilne zaštite općine Kalesija već je na terenu i radi na čišćenju snijega po Programu zimskog održavanja puteva na području općine Kalesija, koje je usvojilo Općisnko vijeće.

Prioritet su visinske zone i putevi koji povezuju najudaljenije MZ-e sa centrom općine. Radi se o putevima kojim se odvija  autobuski prevoz putnika i mjesta gdje stanuju bolesni građani općine Kalesija koji imaju potrebu za hemodijalizom.

Građani se podsjećaju na obavezu čišćenja snijega ispred svojih stambenih i poslovnih objekata.

S obzirom da Služba Civilne zaštite općine Kalesija ne raspolaže sa mehanizacije sa kojom bi se istovremeno pristupilo čišćenju snijega na svim putevima na području općine Kalesija, mjesnim zajednicama je preporučeno da angažiraju privatnu mehanizaciju sa kojom bi se očistili lokalni putevi.

Radnici KP “Komunalac” – Kalesija od jutarnjih sati rade na čišćenju trotoara i prilaza važnijim ustanovama i institucijama u centru Kalesija.

Prema izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite TK-a, svi putni pravci na području TK su prohodni a saobraćaj se odvija bez zastoja. Zbog izgradnje pješačkog mosta-pasarele u naselju Stupine saobraćaj se na putu M-4 Tuzla obustavlja u lijevim saobraćajnim trakama u oba smijera.

Zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju na putu M – 18 simin Han – Priboj

Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara (odžak na stambenom objektu, kuća) u naselju Tojšići.

VJ općine Lukavac imala je dvije intervencije na gašenju požara: stambeni objekat (kuća),  šupa i štala u naselju Dobošnica.

 

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: