Civilna zaštita čisti lokalne puteve po prioritetima

Nakon novogodišnjih praznika danas je za mnoge prvi radni dan u novoj godini.  Učenici su već na zimskom raspustu i sigurno je da su se obradovali novim snježnim padavinama.

I na ulicama Kalesije se već osjeti da je prošla novogodišnja euforija. Mnogo je manje gužvi, a većina naših sugrađana koji rade u zemljama Zapadne Evrope već počinju pakovati kofere za povratak u zemlje koje su im omogućile dostojanstven život i solidnu egzistenciju.

Tokom noći na području općine Kalesija palo je oko 5 centimetara novog snijega, zbog čega se vozačima savjetuje da budu oprezni i da vožnju prilagode uslovima na putu, s obzirom da na cesti još ima ugaženog snijega.

Iz Službe Civilne zaštite Kalesija informacija da su mašine već na terenu i da čiste lokalne puteve na području općine Kalesija, prema prioritetima koje je usvojilo Općinsko vijeće Kalesija.

Mehanizacija civilne zaštite je u ranim jutarnjim satima bila angažovana na čišćenju puteva u Hrasnu i Kikačima, a u toku je čićenje puteva u Jelovom Brdu, Gojčinu i Brdima.

Iz Službe civilne zaštite Kalesija navode da su prohodni lokalni putevi na području općine Kalesija, a da će radovi biti nastavljeni i tokom dana.

Prioritet su, kako navode, putevi u naseljenim mjestima u kojima žive dijalizirane osobe, kako bi se obezbijedio nesmetan prilaz sanitetskim vozilima.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: