CiK BiH: Zijad Kulanić (SDA) pobjedio u Kalesiji, presudio jedan glas

Zijad Kulanić (SDA) je, prema preliminarnim rezultatima, pobijedio u utrci za načelnika općine Kalesija, saopćila je danas CIK BiH. Kulanić je imao glas više u odnosu na Seada Džafića (NBL). Ovo je po prvi put u historiji Kalesije da je jedan glas odlučio pobjednika.

Zijad Kulanić je ukupno dobio 5.579 glasa, a Sead Džafić 5.578 glasova.

Kulanić je pobijedio zahvaljujući glasovima pristiglim putem pošte (139) , odsustva, mobilnih timova i DK-a (50), iako je imao zaostatak od 85 glasova sa redovnih biračkih mjesta.

S druge strane, Džafić je putem pošte dobio 81 i iz odsustva, mobilnih timova i DK-a 22 glasa, što je bilo nedovoljno da zadrži prednost koju je imao u izbornoj noći.

Treći je Muhamed Osmanović (SDP) – 2.999, slijede Mirsad Selimović (nezavisni kandidat) – 865, Suad Bešlić (NIP) – 628, Rusmir Hasanović (nezavisni kandidat) – 406, Sanel Mujanović (SBB) – 271 i Izet Paloš (BPS) – 70 glasova.

Pored Kulanića, i SDA je, zahvaljujući glasovima dijaspore, mobilnih i covid timova, osvojila najveći broj glasova za Općinsko vijeće Kalesija. SDA ima 17 glasova više od NBL koja je pobjedila na redovnim biračkim mjestima.

Osim SDA (6) i NBL-a (6), vijećnike u novom sazivu Općinskog vijeća Kalesija imat će: SDP (4,) SBB (3), SD (2), NIP (2), PDA (2) i SBiH (1), dok je Mirsad Omerović (BOSS) osvojio mandat ispred nacionalne manjine.

(Radio Fral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: