Centar za socijalni rad Kalesija starta s projektom pomoć žrtvama nasilja u porodici

JU Centar za socijalni rad Kalesija je aplicirao prijedlog projekta na temu „Stručna podrška i pomoć žrtvama nasilja u porodici-prevencija i intervencija“ sa nevladinom organizacijom World Vision, koja je naišla na razumijevanje.  Projekat ima za cilj pružanje stručne pomoći i podrške žrtvama nasilja u porodici, provođenje mjera prevencije nasilja u porodici, te mjere intervencije zaštite prava i dobrobiti lica izloženih nasilju.

U sklopu projekta pružat će se pomoć i podrška žrtvama nasilja u porodici na način da će u sklopu mjera prevencije informisati javnost o problemu nasilja, provesti radionice o načinu prijavljivaja nasilja u porodici, uspostaviti mrežu saradnje sa svim nadležnim na području općine Kalesija (Sud, policija, JZU Dom zdravlja Kalesija i odgojno-obrazovne ustanove) a sve navedeno uz primjenu Protokola intervencija  slučajevima nasilja u porodici za općinu Kalesija.

Projekt je počeo sa implementacijom od 01.09.2016. godine, a provodit će ga članovi Stručnog  tima JU centra za socijalni rad Kalesija i saradnici iz ustanova potpisnica Protkola.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: