Centar za socijalni rad Kalesija formirao „mobilni-interventni tim“ za pomoć starim i iznemoglim licima starijim

JU Centar za socijalni rad Kalesija je, u saradnji sa volonterima, formirao „mobilni-interventni tim“ koji će biti na raspolaganjim starim i iznemoglim licima starijim od 65. godina, koja u svome domaćinstvu nemaju bliže srodnike da brinu o njima.

Mobilni-interventni tim možete kontaktirati na broj telefona: 060/348-7204 ili 061/649-451 koji će biti dostupan od 05:00 sati do 18:00 sati u skladu sa Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite od 21.03.2020. godine. Ovom prilikom pozivmo sve građane da nas pozovu i informišu ukoliko u svojoj blizini imaju starije osobe, da im potrebna neka od usluga kao što su: odlazak po mjesečnu terapiju, kupovina i dostavljanje osnovnih potreba za život ili neka od usluga stručnog socijalnog rada.

Pozivmo sve građane općine Kalesija, a posebno korisnike usluga JU Centra za socijalni rad Kalesija, da se pridržavaju Naredbi propisanih od strane nadležnih tijela, sa posebnim fokusom na zabranu kretanja osobama mlađim od 18. godina i starijim od 65. godina, kao i zabrani kretanja svih građana u vremenskom periodu od 18:00 do 05:00 sati, saopšteno je iz Centra za socijalni rad Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: