BUDŽET OPĆINE KALESIJA MANJI ZA 1,1 MILION KM

Općinsko vijeće Kalesija razmatrat će Odluku o rebalansu općinskog budžeta na narednoj sjednici koja je zakazana za četvrtak, 28.novembra.

Rebalansirani budžet općine Kalesija, ukoliko dođe do usvajanja, iznosit će 6.479 922 KM, što je za  milion i 134 hiljade maraka manje u odnosu na usvojeni budžet općine Kalesija za 2013. godinu, koji je iznosio 7. 614 710 KM.

Razlozi za drastično smanje budžetskih sredstava u ovoj godini su, kako je navedeno,  sporiji rast poreznih prihoda, manji priliv tekućih potpora i grantova, izostanak kapitalnih primitaka i slabije ostvarenje sredstava na posebnom računu. Porezni prihodi će se ostvariti sa 91 %, tekuće potpore i grantovi sa 95 %, kapitalni primitci sa  41 %, a sredstva na posebnom sa računu sa samo 34 % planiranih sredstava.

budzet

 

Ukoliko se ovogodišnji budžet općine Kalesija uporedi sa prednodnih godinama vidljivo  je da posljednjih nekoliko godina budžet opada iz godine u godinu.  Budžet općine Kalesija je kulminirao 2008. godine kada su ukupna budžetska sredstva iznosila blizu 12.miliona maraka (11.miliona i 993. hiljade KM), dok će rebalansirani budžet ove godine biti skoro upola manji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: