BKC: U srijedu promocija knjige “Ono što je ostalo od nas” Melise Brkić

U srijedu 14. avgusta, sa početkom u 19,00 sati, u velikoj sali JU BKC “Alija Izetbegović”, bit će održana promocija knjige “Ono što je od nas ostalo” autorice Melise Brkić. Knjiga

„Ono što je ostalo od nas“ je zbirka pjesma i prva je knjiga mlade autorice Melise Brkić. Knjiga zapravo predstavlja epilog jedne prerano završene ljubavne priče, sastoji se od šezdeset pjesama podijeljenih na dva dijela. Pjesme su bez naslova. Sama tema ove zbirke jeste ljubav, gdje je ljubav predstavljena kao snažna, bezvremenska, univerzalna, emocija, ali sa aspekta osjećanja gubitka ljubavi, ljubavi koja boli, i ljubavi koja se transformiše.

U knjizi se još jednom možemo uvjeriti da svaka bol ima svoj lijek, a lijek za ljubav je oprost. Knjiga je objavljena 2019. godine u izdanju izdavačke kuće DAS WORT, Slavonski Brod, u Hrvatskoj. Melisa Brkić rođena je 10. jula 1998.godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Živi u Kalesiji. Nakon završetka osnovne škole, upisuje Srednju medicinsku školu u Tuzli, odsjek medicinska sestra-tehničar koju uspješno završava 2017.godine.

Trenutno je student Medicinskog fakulteta na Univerzitetu u Tuzli, odsjek opći studij. Ljubav prema pisanju pojavila se još u osnovnoj školi,kada je pored učešća u novinarskoj i dramskoj sekciji, Melisa počela pisati svoje prve literarne radove i odazivati se na razne književne konkurse, te osvajati nagrade.Ozbiljniji književni koraci počinju na fakultetu, kada je odlučila objaviti svoju prvu knjigu. Promocija će biti upriličena u 19:00 sati.

Osim autorice o knjizi će govoriti Fikreta Jašić i Marija Mišić. Organizatori su BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, Udruženje mladih “Trik” Kalesija i DAS WORT, Slavonski Brod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.