BKC: U ponedjeljak monodrama „Ich liebe Deutschland”

U ponedjeljak, 28. decembra 2020, sa početkom u 18,00 sati, u velikoj sali kalesijskog BKC-a, odigrat će se predstava, „Ich liebe Deutschland”, rječ je o monodrami koju potpisuju “Umjetnička radionica” Srebrenik i “Art teatar” Tuzla.

U monodrami koju je napisao Vahid Klopić glumi Jasmina Dedić Ibrić. Režiser je Midhat Kušljugić uz asistenciju dr. sc. Jasmine Čelebić – Tanović, a autor muzike je Denis Hadžić.

Ovaj tekst je tražio svoju “domaćicu”  više od godinu dana, sve dok se nije pojavila Jasmina Dedić Ibrić, kod koje sam prepoznao kvalitet da može da iznese ovu predstavu. Predstava priča o ženi koja je rođena neposredno pred rat, njenim ratnim, a posebno postratnim iskustvima. Ona se suočava sa problemima koje svi prepoznajemo i Jasmina to jako dobro iznosi, a dokaz za nam je reakcija publike u izvođenjima koja smo već imali – ističe režiser Midhat Kušljugić.

Tekst predstave progovara, bez cenzure, o svim životnim nedaćama koje su zatekle jednog malog čovjeka. Kroz igru glumice i rediteljskom postavkom ne nudi se najbolje moguće rješenje za svaki problem, nego rješenje jedino moguće u tom trenutku, za spas u životu jedne osamljene žene – navela je u svom osvrtu na predstavu dr. sc. Jasmina Čelebić – Tanović.

Ponavljamo, predstava je na programu 28. decembra, u ponedjeljak, u 18,00 sati, u velikoj sali BKC-a. Ulaz je besplatan, zbog ograničenog broja posjetilaca, oni koji žele pogledati predstavu, moraju potvrditi svoj dolazak na broj telefona  035 631 881.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: