BKC: U četvrtak promocija knjige „Kako smo uništili djecu 21. vijeka“

U četvrtak. 23. juna, u kalesijskoj biblioteci će biti  promovisana knjiga „Kako smo uništili djecu 21. vijeka“, autorica dr. sc.  Amre Imširagić i profesorice Atife Šaljić.

Radi se o djelu koje može biti smjernica roditeljima u odgoju djece u modernom dobu, a više o svemu zainteresovani će moći saznati na dan promocije, 23. juna (četvrtak), od 17:00 sati, u prostorijama kalesijske biblioteke.

Moderne tehnologije, osim edukativnih sadržaja koji mogu i biti korisni, često su zamka za djecu zbog neprilagođenih sadržaja, ali i nekontrolisanog korištenja. Djeca su od najranijih dana pod uticajem digitalnih tehnologija, što ostavlja posljedice na cjelokupni psiho-fizički razvoj. Slabiji jezičko-govorni razvoj, usporen razvoj motoričkih vještina, poremećaji pažnje i povećana agresivnost samo su neke od posljedica, a neizostavno je i digitalno nasilje na koje se mora obratiti posebna pažnja.

Amra Imširagić zaposlena je u JU Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora. Autorica je prvih knjiga za učenike oštećenog sluha na dvoručnoj abecedi, mnogih priručnika za nastavnike za rad sa učenicima sa posebnim potrebama, kao i preko 50 naučnih radova iz oblasti rada sa djecom sa posebnim potrebama.

Bit će ovo prilika da tokom promocije i razgovarate sa autoricom dr. sc.  Amrom Imširagić o ovoj vrlo važnoj temi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: