BKC: Suze i smijeh sa Martinom Mlinarević Sopta

U sali kalesijskog BKC “Alija Izetbegović” održano je druženje sa regionalnom zvijezdom, jednom od najpoznatijih bosanskohercegovačkih književnica Martinom Mlinarević Sopta.

U poslijednje vrijeme fokus Martinina stvaralaštva jeste proživljavanje njene borbe sa izuzetno agresivnim karcinomom dojke, što joj je kako kaže, iz temelja promijenilo život. Zbog njene istrajnosti, snage, hrabrosti i vjere koju nosi u sebi i motivacije koju svakodnevno pruža ženama, Martina je izuzetno voljena u cijelom regionu. To se potvrdilo i jučer u Kalesiji.

Martina je čitala dijelove iz svoje knjige koji su izazvali jake emocije kod prisutnih, među kojima je ponajviše onih koje su, nažalost, prošle isti ili put kao i ona. Govorila je Martina o razvodu, novoj ljubavi, gubitku prve bebe, o opakoj bolesti. Govorila je o svemu onome “normalnom” a što se kod nas “stavlja pod tepih.” Martina je sve te priče na svojstven način dočaravala što je kod prisutnih izazivalo podijeljene emocije, i smijeh i suze.

Organizator ovog druženja bili su JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i udruženja žena iz Kalesije „Snaga nezavisne žene“, „Ženo, majko, sestro“ i „Nijemi krik“. Razgovor sa Martinom vodila je novinarka TV Neon Samra Redžić.

Martina je u Kalesiji prvi put i nije krila oduševljenje onim što je vidjela i doživjela. Na početku je kazala da zna da su Miralem Pjanić i Eldar Ćivić iz Kalesije. S obzirom da će od jula biti ambasadorica BiH u Češkoj, kazala je i da zna da je Ćivić, koji je igrao Češkoj, potpisao ugovor za mađarski Ferencvaroš.

I prije i poslije promocije, mnoge od prisutnih željele su porazgovarati sa Martinom, napraviti zajedničku fotografiju i kupiti knjigu, koje je autorica sa zadovoljstvom potpisivala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: