BKC: SREBRENICA – Dan sjećanja

U okviru manifestacije “Kalesijsko ljeto 2021”, Javna ustanova Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija, u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Kalesija i neformalnom grupom građana, u subotu, 10. jula 2021. godine organizuje prigodnu kulturno-vjersku manifestaciju u znak sjećanja na žrtve Srebreničkog genocida.

Nakon podne-namaza u Čaršijskoj džamiji Kalesija, bit će proučena hatma-dova srebreničkim šehidima, hatmu će proučiti imami Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Poslije vjerskog dijela, drugi dio manifestacije nastavit će se u sali Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović” Kalesija u kojem će prisutni imati priliku da pogledaju prigodan program na temu “Srebrenica – Naša priča!”. Mirna šetnja ulicama Kalesije bit će upriličena nakon završetka programa.

Najmanje što možemo učiniti jeste sačuvati od zaborava, a ako zaboravimo jedino što možemo očekivati jeste da će nam se ponoviti. Budimo u subotu zajedno, pošaljimo poruku porodicama stradalih da smo uz njih u njihovom bolu.

U organizaciju manifestacije još su uključeni i Općina Kalesija kao generalni pokrovitelj, te GKUD „Halisije“ Kalesija, Turistička zajednica, NEON televizija, MZ Kalesija Centar, Udruženje mladih TRIK, udruženja žena „Ženo, majko, sestro, „Nijemi krik”, Komunalno preduzeće „Komunalac“ Kalesija, ViK Kalesija.

Program manifestacije: (Subota, 10. juli 2021. Godine)

–      13.00 sati – Podne – namaz (Čaršijska džamija Kalesija)

–      13.20 sati – Hatma šehdima (Čaršijska džamija Kalesija)

–      13:40 sati – Program u sali BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija

–      14:10 sati – Mirna šetnja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.