BKC: Pred brojnom publikom predstavljena knjiga „Islam u očima običnog muslimana“ Asmira Mešića

Pred brojnom publikom, u kalesijskom BKC-u, jučer, u srijedu, 1. juna 2022. godine, održana je  se promocija knjige “Pogled na islam očima običnog muslimana” autora Asmira Mešića. Osima autora, o knjizi su govorili još i Osman Halilović i hafiz Husein ef. Smajić. Moderator je bio Fahrudin Sinanović.

I hafiz Smajić i profesor Halilović su naglasili da knjiga Asmira Mešića predstavlja osvježenje kada je riječ o vjerskoj literaturi.

– Dobro je da autor ove knjige nije teolog, nije imam, nego je profesor engleskog jezika, koji je svoj doživljaj islama predočio čitaocima. Naravno, držao se pri tom kur’anskih i hadiskih načela, istakli su i Smajić i Halilović.

Nakon što se zavalio svima koji su prisustvovali promociji i onima koji su pomogli objavljivanje ove knjige, Asmir Mešić je kazao da je imao, prije svega, dva motiva, dva razloga da napiše i objavi ovu knjigu.

– Prvi motiv bio je da odgovorim na predrasude i nebuloze o islamu, a drugi je ispunjavanje obaveze dostavljanja poruke islama drugima. Islam je nešto veličanstveno što mi imamo i dužni smo ga na pravi način dostaviti, ponuditi i drugima, Ako ne rječju, onda djelima, svojim čestitim radom, djelovanjem i ponašanjem u skladu sa islamskim principima, kazao je Asmir Mešić.

Izdavač knjige je “Dobra knjiga” Sarajevo. Recenzent je dr. Mensur Husić, zamjenik muftije tuzlanskog, DTP i dizajn korice radio je Ahmed Hadžić, a ilustracije u knjizi djelo su Admira Delića, novinara Al Jazeera Balkans.

Autor knjige Asmir Mešić profesor je engleskog jezika. Koautor nekoliko udžbenika za engleski jezik za osnovnu školu (Asmir Mešić, Michael Harris, David Mower, Anna Sikorzynska). Osim toga, Asmir je vlasnik je škole stranih jezika „Alphabet Centar za edukaciju“ Kalesija, a i predsjednik je UG “Može bolje” Kalesija. Uposlenik je OŠ “Kalesija”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: