BKC obilježio Svjetski dan knjige: Kalesija u znaku knjige

Uprkos pandemiji, i ove godine je u Kalesiji obilježen Svjetski dan knjige. Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija, u sklopu kojeg djeluje biblioteka, tim povodom podijelio je, besplatno, građanima oko 200 knjiga i desetine članskih karti.

Građani Kalesije su sa oduševljenjem prihvatili ovu akciju i obradovali s epoklonjenim knjigama.

Među knjigama predviđenim za poklon ima kvalitetnih knjiga, bilo da je riječ o beletristici, klasičnoj književnosti, knjigama iz oblasti historije, te druge stručne literature. Doniran je i određeni broj knjiga na stranim jezicima.

– Ovo je jako dobra stvar. Kalesija je i ovoga puta pokazala da vodi računa o knjizi i čitanju. Sve pohvale za naš BKC.e, kazao je Fahrudin Hamzić, učitelj u OŠ „Kalesija.

Prema riječima Fahrudina Sinanovića, cilj je stvoriti konekciju između građana i knjige.

– U uslovima pandemije nismo mogli organizirati neku promociju u zatvorenom prostoru pa smo htjeli da izlaskom na ulicu s knjigama krenemo u susret građanima, našim potencijalnim čitaocima. Knjige smo dijelili besplatno da ih počastimo i obradujemo za Svjetski dan knjige, kazao je Fahrudin Sinanović.

Osim podjele knjiga i članskih karti, Fahrudin Sinanović, bibliotelar u BKC-u, u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija i u OŠ „Rainci“ održao je predavanje učenicima o važnosti knjige, čitanja i učenja.

Obilježavanje Svjetskog dana u Kalesiji izuzetno je medijski propraćeno. Medijima koji su najavili i propratili ovaj događaj su: TV N1, TV NEON, RTV TK TV O Kanal, BHRT, FENA, Radio Feral, portalima Kalesijske novine, NKP, Infoplus, Bhportal, NTV.ba, Fokus…

Alija Džafić, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, je kazao da će BKC nastojati da u vremenu pred nama organizira što više kvalitetnih kulturnih sadržaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: